این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
صفحه اصلی > راهنمای ثبت نام و نگارش مقالات
.: راهنمای ثبت نام و نگارش مقالات

راهنمای نگارش و تدوین مقالات

 

اهداف

     با استعانت از درگاه خداوند منان، همایش ملی آبزی پروری و اکوسیستم آبی پایدار در روز چهارشنبه مورخ 7 مهرماه 1395 با هدف ارائه آخرين نتايج تحقيقات علمي در زمينه آبزی پروری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار خواهد گردید. بی تردید حضور اساتید بزرگوار، محققین و دانشجویان ارجمند شیلاتی بر غنای علمی این همایش خواهد افزود. با همه توان در تلاشیم تا این گردهمایی در فضایی صمیمانه، عرصه تعامل، هم اندیشی و تبادل نظرهای علمی با ارائه آخرین یافته های پژوهشی میان اندیشمندان، صاحب نظران، بالاخص دست اندرکاران صنعت تولید ماهی در کشورمان باشد.

     بخش آبزی پروری که تولید غذا و تأمین مواد غذایی برای افراد جهان را بر عهده دارد، نمی تواند از شتاب گستره تغییرات و حجم اطلاعات و دانش بشری غافل بماند. مسائلی همانند نرخ بالای رشد جمعیت و نیاز به غذا و تامین آن خصوصاً در کشورهای در حال توسعه، نشان دهنده اهمیت توجه به بخش آبزی پروری و خصوصاً با تأکید بر حفظ محیط زیست و اکوسیستم های آبی است. معرفی تکنیک های نوین در آبزی پروری، کاهش بار آلودگی حاصل از این صنعت، بیوتکنولوژی و مدیریت منابع باارزش آبی و شیلاتی از نتایج این همایش می باشد.

 

محور مقالات همایش

این همایش مقالات دریافتی با ویژگی‌های زیر را مورد بررسی قرار می‌دهد:

  •  هیدروبیولوژی (لیمنولوژی و اقیانوس شناسی)
  • فیزیولوژی و تغذیه آبزیان
  • تکثیر و پرورش آبزیان (ماهی، میگو و ...)
  • پرورش لارو
  • ژنتیک، اصلاح نژاد، بیوتکنولوژی و نانوزیست فناوری آبزیان
  • ماهی شناسی و اکوفیزیولوژی
  • بهداشت و بیماری­های آبزیان و اکوتاکسیکولوژی
  • بازسازی ذخایر آبزیان
  • آبزی پروری ارگانیک
  • اکولوژی، بیولوژی و تنوع زیستی
  • آبزی­پروری و محیط زیست
  • اکوتوریسم و مدیریت سواحل
  • مدلسازی و سنجش از دور در اکوسیستم های آبی
  • عمل­آوری، کنترل کیفی و بازاریابی فرآورده های نوین شیلاتی
  • ابعاد اقتصادی، اجتماعی و حقوقی در شیلات
  • آبزی پروری و کارآفرینی

گفتنی است مقاله های ارسالی باید مطابق با راهنمای نگارش آماده شده باشد. در صورت عدم رعایت راهنمای نگارش، مقاله به داوران جهت ارزیابی علمی ارسال نخواهد شد.

 

راهنمای نگارش

شورای برگزاری همایش، رعایت دقیق دستورالعمل زیر را به عنوان شرایط پذیرش مقاله ضروری می­داند:

بخش­های مختلف مقاله به ترتیب شامل ۱- عنوان، ۲- چکیده فارسی، ۳- واژه‌های کلیدی، ۴- مقدمه، ۵- مواد و روش‌ها، ۶- نتایج و بحث، ۷- تشکر و قدردانی، ۸- منابع و ۹- چکیده به زبان انگلیسی می‌باشد.

 

عنوان: عنوان مقاله باید خلاصه و گویا بوده و از ۲۵ کلمه تجاوز نکند.

چکیده: چکیده فارسی و انگلیسی مجموعه فشرده و گویایی از مقاله با تأکید بر هدف، روش تحقیق و نتایج بوده و در یک پاراگراف پیوسته و حداکثر ۳۰۰ کلمه باشد. چکیده انگلیسی برگردان جامعی از چکیده فارسی باشد.

واژه های کلیدی: واژه‌های کلیدی شامل حداقل پنج و حداکثر هشت کلمه مجزا درباره موضوع پژوهش بوده که در صورت امکان شامل کلمات موجود در عنوان نباشد. واژه های کلیدی انگلیسی در زیر چکیده انگلیسی و به همان ترتیبی که در واژه های کلیدی فارسی ذکر شد، آورده شود.

مقدمه: مقدمه در برگیرنده بیان مسأله، معرفی و ضرورت تحقیق و اشاره به پژوهش‌های پیشین باشد و در آخر آن در یک جمله یا پاراگراف به هدف یا اهداف پژوهش انجام شده، اشاره شود.

مواد و روش ها: به شرح کامل منطقه، محل و زمان اجراء، روش های نمونه گیری، مواد و وسایل بکار رفته، طرح آزمایش و روش های اندازه گیری و تجزیه و تحلیل آماری پرداخته شود.

نتایج و بحث: تمام نتایج کمی و کیفی تحقیق با استناد به جدول و شکل (منحنی، نمودار، تصویر یا عکس، نقشه) در این بخش ارائه شود. در همین قسمت نتایج به دست آمده با توجه به اهداف تحقیق و یافته های دیگران مورد بحث قرار گیرد. توصیه و پیشنهادهای تحقیقاتی نیز در این بخش گنجانده شود.

تشکر و قدردانی: نویسنده(گان) مقاله می توانند در این بخش از تأمین کنندگان بودجه و کمک کنندگان به انجام تحقیق سپاسگزاری نمایند (این بخش اختیاری است).

منابع: منابع مورد استفاده به صورت لاتین و به ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی اولین نویسنده در انتهای مقاله آورده شود.

در صورت وجود چند نویسنده، پس از نوشتن نام خانوادگی و حرف اول نام نویسنده اول، برای سایر نویسندگان ابتدا حرف اول نام و سپس نام خانوادگی هر یک از آنان آورده شود. به نام کامل مجلات اشاره شود. همچنین حرف اول هر کلمه در نام مجله به صورت بزرگ (Capital) باشد. مکان مناسب نقطه، ویرگول، کالن و فاصله مانند مثال های زیر مورد توجه قرار گیرد: در متن مقاله، منابع مورد استفاده با ذکر نام خانوادگی نویسنده اول و همکاران برای بیش از سه نویسنده در داخل پرانتز معرفی شوند.  

به هنگام استناد به نام نویسنده(گان) در متن مقاله، ذکر سال انتشار پژوهش ضروری است، به عنوان مثال (ابراهیمی و همکاران (1393)) در تحقیقی دریافتند که....

برای کتب ترجمه شده، نوشتن منبع بر اساس نام خانوادگی و نام مترجمین باشد.

در مورد کتاب به ترتیب: مؤلفین (مترجمین)، سال انتشار، عنوان کامل کتاب، شماره جلد،‌ شماره ویرایش، ناشر، شهر و کشور ناشر و تعداد صفحات کتاب.

 

Taiz,L. and E. Zeiger. ۲۰۱۰. Fish Physiology. ۵th edn. Sinauer Associates,Inc. Sunderland,Massachusetts,USA,782 pp.

 

اگر فصلی از کتاب ویراستاری شده مورد استفاده قرار گرفت به ترتیب: نویسنده(گان) فصل، سال انتشار کتاب، عنوان فصل، رجوع به کتاب اصلی با کلمه In: ، ویراستار (ویراستاران) کتاب با ed. یا eds. داخل پرانتز، عنوان کتاب، شماره صفحات فصل، ناشر، شهر و کشور ناشر.

 

Castro,P.,Huber,M. 2003. Marine Fish biology. 4th ed. Boston: McGraw Hill. In: Dixon,R.A. and R.A. Gonzales (eds.) Animal cell culture,a practical approach. ۱-۲۵ pp.,Oxford University Press,Oxford,UK.

 

در مورد مقاله به ترتیب: نویسنده(گان)، سال انتشار مقاله، عنوان مقاله،‌ عنوان مجله، شماره جلد، شماره مجله در داخل پرانتز و اولین و آخرین صفحات مقاله در مجله.

 

Armenteros,M.,Ruiz-Abierno,A.,Fernández-Garcés,R.,Pérez-García,J.A.,Díaz- Asencio,L.,Vincx,M.,Decraemer,W. 2009. Biodiversity patterns of free-living marine nematodes in a tropical bay: Cienfuegos,Caribbean Sea. Estuarine,Coastal and Shelf Science,85(3):179–189.

 

در مورد مقالات کنفرانسی به ترتیب: نویسنده(گان)، سال انتشار، عنوان مقاله، عنوان کنفرانس، شماره صفحات، محل (شهر و کشور برگزاری).

 

Clarke,H.J.,F. Shan,G. Yan,J. Plummer and K. Siddique. ۲۰۰۲. Genetic diversity of rainbow trout (Onchorhynchus mykiss) and its wild relatives: the potential of DNA profiles. ۱۲th Australasian Animal Breeding Conference,۲۰۴-۲۰۶ pp.,Perth,Australia.

 

در مورد پایان نامه به ترتیب: نویسنده، سال، عنوان، مقطع پایان نامه (BSc,MSc,PhD)، دانشگاه، شهر، کشور، تعداد صفحات.

 

Palanivel S. ۱۹۹۸. In vitro studies on marine common carp (Cyprinus carpio) for aquaculture improvement. PhD Thesis,Bharathidasan University,Tiruchirappalli,India. ۱۵۶ pp.

 

تمام منابعی که به فارسی چاپ شده­اند با نوشتن (In Persian) در انتها از منابع غیر فارسی متمایز شوند.

 

Hatami,R.,G.A. Ranjbar and S.K. Kazemitabar. ۲۰۱۱. Effect of sodium hypochlorite solution on hatching induction,hatchlings regeneration of Cladocera resting eggs. Hydrobiologia,۳(۸): ۱۵-۲۹. (In Persian)

 

برای منابعی که توسط مؤسسه یا سازمان بدون ذکر نام افراد به چاپ رسیده می­توان نام مؤسسه یا سازمان در ابتدا آورده شود یا این که از کلمه بی­نام (Anonymous) استفاده شود.

 

برای منابع اینترنتی آدرس کامل اینترنتی آن در انتهای منبع آورده شود.

 

در صورت استفاده از منابعی که زیر چاپ هستند پس از نام نویسنده(گان) در داخل پرانتز از (in press) استفاده شود.

 

شیوه نگارش

مقاله حداکثر در 5 صفحه با یک خط فاصله (یک سانتی­متر) و حاشیه دو و نیم سانتی‌متر در نرم افزار Word ۲۰۰7 یا 2010 آماده شود. قلم ب لوتوس 11 برای متن فارسی و برای کلمات انگلیسی داخل متن از قلم Times New Roman ۱۰ استفاده شود. برای سایر بخش­های مقاله نوع و اندازه قلم­های زیر استفاده شود:

(۱) عنوان فارسی ب لوتوس برجسته 12

(2) نام نویسنده (گان) ب لوتوس برجسته 10

(3) وابستگی سازمانی نویسنده(گان) ب لوتوس 10

(4) چکیده فارسی ب لوتوس برجسته 11

فونت های لاتین همیشه دو فونت کوچکتر از فونت معادل فارسی باشند.

جداول و شکل­ها بعد از توضیحات مربوطه بصورت غیرستونی در متن آورده شود و عناوین جداول با اندازه قلم ب لوتوس 9 در بالای آنها و هم چنین عناوین شکل­ها با اندازه قلم ب لوتوس 9 در پائین آنها ذکر شود. ذکر واحد (در سیستم متریک) و مقیاس برای جداول و شکل ها به زبان فارسی ضروری است. جداول به صورت باز (تنها خطوط بالا و پایین آشکار باشند) طراحی شده و برای شکل­ها کادر اطراف آن آورده نشود.

نام علمی گیاهان یا جانوران هم در متن و هم در منابع به صورت مورب (ایتالیک) باشد.

معادل انگلیسی لغات تخصصی به صورت زیر نویس در هر صفحه آورده شود.

 

نمونه مقاله برای دانلود


ارسال مقاله

علاقه مندان به شرکت در همایش می توانند مقاله را از طریق پایگاه و بعد از تکمیل فرم ثبت نام در پایگاه ارسال نمایند.

ثبت نام و ارسال مقاله باید توسط مسوول مکاتبه مقاله انجام شود. چون همایش فقط به مسوول مکاتبه پاسخ گو خواهد بود.

مشخصات مقاله شامل عنوان مقاله،‌ نام نویسنده(گان)، مرتبه علمی و وابستگی سازمانی آنها به همراه پست الکترونیکی و شماره تماس نویسنده مسوول باشد.

مقالات دریافت شده ابتدا توسط هیأت تحریریه مورد بررسی کمی و کیفی قرار می گیرد و در صورتی که مناسب تشخیص داده شود (به شرط رعایت نکاتی که در این راهنمای نگارش آمده است)، برای ارزیابی به حداقل سه نفر از داوران صاحب نظر و ناشناس برای نویسنده(گان) در فیلد مربوطه ارسال می‌شود.

 

هزینه همایش

 

هزینه های ثبت نام برای دانشجویان و غیر دانشجویان مطابق جدول ذیل است. صدور گواهی مقاله و چاپ آن منوط به واریز هزینه ثبت نام به شماره حساب ۸۳۲۸۷ نزد بانک تجارت شعبه بلوار خزر ساری (کد شعبه ۹۶۸۰) بنام درآمد پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری است. لازم به ذکر است که ارسال فیش پرداختی از طریق سامانه کاربری و اسکن کارت دانشجویی (فقط برای دانشجویان) جهت تکمیل ثبت نام الزامی است.

 

هزینه (تومان)

نوع ثبت نام

80000

ثبت نام دانشجویی

120000

ثبت نام اعضای هیات علمی

80000

ثبت نام آزاد (بدون ارائه مقاله)

لازم به ذکر است که این مبلغ برای ثبت نام مقاله اول می باشد و برای مقالات بعدی، به ازای هر مقاله مبلغ چهل هزار تومان اضافه می شود.

تذکر:

از شرکت کنندگان گرامی تقاضا می شود برای برنامه ریزی دقیق تر همایش حداکثر تا تاریخ 1395/06/10 ثبت نام خود را انجام فرمائید.

 

با سپاس و به امید دیدار